





UKRR/KQuIP Regional Day – South West Thursday 4th October 2018 – 09:00-16:00 Holiday Inn Taunton, Deane Gate Avenue, Taunton, Somerset, TA1 2UA

Programme

09:00-09:30 – REGISTRATION / COFFEE				
09:30-09:45 (15 mins)	 Introduction from regional leads and co-chairs of KQuIP Introducing the region - 5 mins KQuIP the context - 10 mins 	Preetham Boddana Stephen Dickinson South West regional leads Sharlene Greenwood Paul Cockwell KQuIP co-chairs		
09.45-10.00 (15 mins)	Setting the scene - 15 mins GIRFT and KQuIP	Prof. Mike Horrocks, Getting it Right First Time		
10.00 – 10.30 (30 mins)	Trios Approach A: Things we do well B: Things we don't do well C: What are the barriers?	Preetham Boddana Stephen Dickinson South West regional leads KQuIP Programme Managers		
10.30 – 10.40 (10 mins)	QI in South West – 10 mins	Wai-yee Tse, Plymouth Associate Postgraduate Dean Simulation & Quality Improvement, Health Education England South West		
Vascular access session: Chaired by Lucy Smyth				
10.40 – 10.55 (15 mins)	 Vascular access data session - 15 mins Region specific data presentation KQuIP and MAGIC - vascular access 	Katie Fielding, MAGIC programme lead		
10.55 – 11.25 (30mins)	Group work – review of vascular access data Plan how to improve performance based on the data and good practice	Group work at unit level		
11.25 – 11.40 (15 mins)	Feedback from each group Feedback to wider group and summarise	Open discussion and summary		
11.40– 11.55 COFFEE / SPONSORS (15 mins)				
Home therapy session: Chaired by Paula D'Souza				
11.55 – 12.10	Home Therapies data session – 15 mins			



(15 mins)	 Region specific data presentation KQuIP & Home Therapies 	UKRR representative Richard Fluck, HT programme lead	
12.10 – 12.40 (30mins)	Group work – review of home therapies data	Group work at unit level	
12.40 – 12.55 (15 mins)	Feedback from each group Feedback to wider group and summarise	Open discussion and summary	
12.55– 13.40 LUNCH / SPONSORS (45 mins)			
Transplant session: Chaired by Kerry Tomlinson			
13.40 – 14.05 (25 mins)	 Transplant – a patient experience – 10 minutes Improving live donor rates across the region - 15 minutes 	Patient representative Caroline Wroe, Living Donor Network	
14.05 – 14.20 (15 mins)	Transplant First session – 15 mins KQuIP & Transplant First	Kerry Tomlinson, Transplant First programme lead	
14.20 –15.05 (45 mins)	Interactive group work and feedback session	Interactive session	
15.05 – 15.20 COFFEE / SPONSORS (15 mins)			
15.20 – 16.00 (50 mins)	 Quality improvement in practice DISCUSSION: What QI initiatives should South West take on as a region? – 30 mins The role of the QI leads – 10 mins How to get started / KQuIP support / How QI network could support – 10 mins 	Preetham Boddana Stephen Dickinson South West regional leads Sharlene Greenwood Paul Cockwell KQuIP co-chairs	

This meeting has been sponsored by the following companies solely through the purchase of exhibition stand space:





KQuIP regional programme management has been funded by Kidney Care UK