



BAPN / KQuIP Paediatric Nephrology Multi-Disciplinary Launch Event

Friday 28th June 2019 10:00-17:00

The Studio 7 Cannon Street Birmingham B2 5EP

Register here

KQuIP Objectives:

- 1. Building QI capability within paediatric kidney community
- 2. Nurture leadership
- 3. Collaborative approach to bringing up the standard of care through the sharing of ideas

09:30 – 10:00– REGISTRATION / COFFEE Co – Chairs: Daljit Hothi and Kamal Dhesi			
10:00 – 10:15 15 mins	Welcome How Paediatric KQuIP Programme can improve the care of children and their families nationally Through collaborative working Leadership & Change management The role of KQUIP & RA	Dr. Sally Hulton <i>President, BAPN</i> Prof. Paul Cockwell <i>KQuIP Co-chair</i>	
10.15 – 10.30 15 mins	The Paediatric Approach Our Intention Our Reflections	Dr Dal Hothi & Kamal Dhesi (Chairs of Paediatric Steering Group)	
10:30 – 12.00 1 hour 30 mins	Principles of Quality Improvement - A toolkit What QI skills do we currently have and what KQuIP can offer – A learning needs assessment (RG/CS) Building a team – who to include (KD/RG) QI methodology and measurement – A brief overview (AN) Questions	20 mins 20 mins 30 mins	
12:00 – 12.15 COFFEE / SPONSORS – 15 mins			
1 hour 15 mins	Project leads to launch projects with mini presentation – wherever possible to include patient story and other members of MDT	This will be an individual project approach as they will be all at different stages. An overview of where are we now and what it might look like going forward	
12.15- 12.30 12.30 – 12.45 12.45– 13.00 13.00- 13.15	GROWTH Access programme Home Therapies – PD & HHD Transplant first: Harmonisation of immunosuppression	Caroline Anderson Francis Calder. Lynsey Stronach Amanda Newnham, Natasha Baugh Dr Jan Dudley	

13.15- 13.30	Question and answer session		
13.30 – 14.15 LUNCH / SPONSORS – 45 mins			
14.15 – 15.45 1 hour 30 mins	Mini Network break- out sessions/workshops Led by project leads Where are we now and where do we want to get to?	Project Leads Leads to decide how to run Framework - to define: Our goals and objectives What are our primary measures of success? Establishing our team and ways of working	
15:45 – 16:15 30 mins	Plenary session – interactive	Message: Every project will be at different stagesstill lots to learn from each other Chair: Dal Hothi and Kamal Dhesi	
16.15 – 16.45 30 mins	Quality improvement: Switching from Ideal to what's Real & Pragmatic Co-designing our framework for the year (Using examples from the adult regions to shape the paediatric structure) How often and when do meet as a national collaborative? What are the essential tasks/activities for the year?	Chair: Dal Hothi, Kamal Dhesi, Catherine Stannard and Rachel Gair	
16.45	Meeting close	Sally Hulton President, BAPN	

